søndag 10. februar 2013

Treningsmotivasjon: Sett deg realistiske mål for å få økt treningsmotivasjon.

Sett deg realistiske mål for økt treningsmotivasjon
"Hvordan kan jeg få økt treningsmotivasjon?" Trening og motivasjon er en essensiell kombinasjon for å lykkes. Nyttårsforsettene henger fortsatt tungt i den kalde vinterluften, trykkende på samvittigheten, ledet ann av negative tanker som konstant gnager på hjernebarken;
 
 

"Jeg burde ha trent i dag, men orker ikke..."  



Sett deg realistiske delmål.
Hvis du er i en situasjon der du kun trener 1 gang i uken, er det ikke veldig realistisk å sette et nytt mål om å trene 4-7 ganger i uken.Å stille for høye krav til seg selv kan ha en demotiverende effekt hvis disse ikke blir oppnådd. Det å øke antall treningsøkter til 2 eller 3 ganger i uken er jo allerede en stor bragd i seg selv - tid skal settes av, rutiner skal endres og tankemønstre skal programmeres inn. Ikke ta for lett på oppgaven, for det er et livsendrende valg som kan føre med seg en haug av positive fordeler dersom du står løpet ut:
  • Mer energi / overskudd
  • Mer selvtillit
  • Sterkere og sunnere

Her er 5 konkrete tips for å holde motivasjonen oppe:
  1. Tren med andre. Det er lettere å få kroppen ut av kosebuksa hvis dere er flere. Dette gjør det også lettere å ta seg helt ut.
  2. Velg treningsformer som du trives med. Jo mer morsom du synes treningen er, jo lettere er det å øke treningsmotivasjonen og motivere seg selv.
  3. Sett mål. Som nevnt tidligere er det smart å sette delmål for hva du ønsker å oppnå med treningen. F.eks. styrkeøkning, vektnedgang eller økt treningsmengde.
  4. Skaff deg rutine. Når trening først blir en del av hverdagen er det mye enklere å fortsette med den gode vanen.
  5. Bli engasjert på et treningsforum. Hvis du er medlem av et forum har du et stort medium tilgjengelig hvor du kan stille spørsmål vedrørende trening, og normalt sett få svar nærmest umiddelbart.
 
Hva er din treningsmotivasjon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar